Sparta gaat onderuit tegen Ajax: 'Vond het geen hands, maar het is ook niet slim'

Sparta gaat onderuit tegen Ajax: 'Vond het geen hands, maar het is ook niet slim'

10 april - 07:49 Laatste update: 10:37
104

Joeri de Kamps en Adil Auassar balen van de nipte nederlaag tegen Ajax op zaterdagavond (2-1). Sparta kwam na een half uur op voorsprong, maar ging in de tweede helft alsnog onderuit. De Kamps maakte de prachtige openingstreffer, terwijl Auassar de schlemiel was en een strafschop tegenkreeg. 

Uitgerekend De Kamps, in Amsterdam geboren en voormalig jeugdspeler van Ajax, schoot heerlijk raak na een fout in de opbouw van André Onana. "Het is altijd leuk als je scoort, maar het gaat om het resultaat en we hebben verloren vandaag. Mijn goal mocht niet baten", zegt hij tegenover RTV Rijnmond

De middenvelder baalt van het verlies en had het gevoel dat er meer te halen viel tegen de Amsterdammers. "Ik vond dat Ajax niet echt goed speelde vandaag. Als we iets konden halen, konden we dat vandaag doen."

Dusan Tadic was weer belangrijk bij een ingooi en was zijn tegenstander te slim af. De actie van Tadic leidde de 1-1 in van Davy Klaassen. "Bij twee momenten zijn we niet echt scherp. Die uitgooi die zij snel nemen en waar wij niet goed staan. Vanuit daar scoren zij de 1-1."

Auassar was de gebeten hond in het duel nadat scheidsrechter Pol van Boekel naar de stip wees voor een handsbal. De vrije trap van Tadic belandde op de oksel van Auassar en de scheidsrechter was resoluut. "Hoewel ik nog steeds van mening ben dat het geen hands is", zegt Auassar. "Maar goed, aan de andere kant is het ook niet handig om mijn handen in de lucht te gooien. Wat dat betreft sta ik hier met een vervelend gevoel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie