Ten Hag ziet Taylor op de deur kloppen bij Ajax: 'Hij heeft het afgedwongen'

Ten Hag ziet Taylor op de deur kloppen bij Ajax: 'Hij heeft het afgedwongen'

10 april - 10:14 Laatste update: 11:50
97

Erik ten Hag wilde Kenneth Taylor belonen in het Eredivisie-duel van Ajax met Sparta. De negentienjarige middenvelder viel al na een halfuur in voor de geblesseerde Nicolás Tagliafico.

Sinds de winterstop krijgt Taylor steeds meer kansen van Ten Hag. "Dat ik voor hem koos, zegt al genoeg over zijn ontwikkeling. Je moet het op het veld afdwingen en dat doet hij op dit moment", laat de oefenmeester weten op de persconferentie. "Als ik zijn spel bij Jong Oranje en Jong Ajax zie, dat is gewoon prima. Daarom koos ik voor hem, want hij heeft het afgedwongen. Hij heeft het uitstekend gedaan in de rol die hij gespeeld heeft. Hij is heel zelfbewust, heeft goed de verbinding gelegd en was goed aanwezig. Ook heeft hij aanvallende impulsen gegeven, dus prima gedaan."

Taylor zou bij Ajax in de voetsporen kunnen treden van Ryan Gravenberch, die hard op weg lijkt naar Bayern München. Volgens Ten Hag valt er ook voor Gravenberch nog genoeg te leren. "Ik denk dat Ryan in de tweede helft goed speelde. In de rol van wat hij moest doen had hij nog dominanter moeten zijn. Als ze hem vrij laten en hij kan het spel opzetten, dan kan hij het spel gestalte geven. Dat deed hij prima. In de eindfase moet hij denk ik nog wel wat meer organiseren, want dan maakt hij het zichzelf nog vele malen makkelijker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!