Hertha-fans eisen dat spelers hun shirt uittrekken na vernedering in derby

Hertha-fans eisen dat spelers hun shirt uittrekken na vernedering in derby

10 April - 11:24
24

De emoties liepen zaterdag hoog op bij de spelers en fans van Hertha BSC na de zware nederlaag in de stadsderby tegen Union Berlin (1-4). De fanatieke aanhang van Die Alte Dame eiste onder meer dat de spelers hun shirt uittrokken en op de grond neerlegden.

De supporters lieten in woord en gebaar blijken dat de selectie van coach Felix Magath het tricot van Hertha niet waardig is. Onder meer Maximilian Mittelstädt gaf gehoor aan de symbolische vernedering, omdat hij 'een conflict wilde vermijden'. "Het is moeilijk uit te leggen wat er met de fans is besproken, ik zeg het liever niet. Het was een gebaar om ons shirt uit te doen. Het is natuurlijk duidelijk dat de fans boos zijn. Daarom deed ik het", zegt hij in Duitse media.

"Ik begrijp dat de fans bitter en teleurgesteld zijn", reageert ook Magath. "Een derby met ruime cijfers verliezen is zwaar. Maar dit doet geen recht aan de situatie, het is niet zo dat de spelers niet willen." Algemeen directeur Fredi Bobic was na afloop een stuk uitgesprokener. "Ik zou het niet hebben gedaan", zegt de oud-prof. "Ik zou het shirt nog steeds met trots dragen. Ik begrijp het ongenoegen, maar we zijn sporters." 

Hertha staat momenteel zeventiende in de Bundesliga en verkeert daarmee in degradatienood. De laatste keer dat de hoofdstedelingen uitkwamen op het tweede niveau was in het seizoen 2012/2013.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s