Nieuw contract én 'tweedehands Peugeootje' voor Van Polen: 'Altijd leuk, zoiets'

Nieuw contract én 'tweedehands Peugeootje' voor Van Polen: 'Altijd leuk, zoiets'

10-04-2022 17:56
46

Bram van Polen gaat op voor zijn zestiende (!) seizoen bij PEC Zwolle, op welk niveau De Blauwvingers ook zullen acteren. Het boegbeeld van PEC ziet nog genoeg perspectief om door te gaan, ondanks de degradatienood bij de Eredivisie-hekkensluiter.

De 36-jarige verdediger voelt zich nog fit genoeg om er een jaartje aan vast te plakken. "Wat het geheim is? Weet ik eigenlijk niet. Goed voor je lichaam zorgen, af en toe een wijntje drinken", laat hij weten in Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Aan het begin van het seizoen zag hij het even niet meer zitten. "De eerste vijf wedstrijden wonnen we niets en scoorden we niet en had ik echt wel zoiets van: waar ben ik in godsnaam aan begonnen?" In de loop van het seizoen maakte trainer Art Langeler echter plaats voor Dick Schreuder. "Dat bedoel ik niet negatief naar Art toe, maar de hele sfeer is wel een beetje omgeslagen. Voor mijn gevoel gaan we wel weer een beetje de goede kant op en daar wil ik wel graag aan meewerken."

Na de verloren IJsselderby tegen Go Ahead Eagles zat Van Polen er weer even doorheen, maar een paar dagen later zette hij alsnog zijn handtekening onder een nieuw contract. De routinier kan een nieuwe auto tegemoet zien, laat hij met een knipoog weten. "Het is een tweedehands Peugeootje geworden, met negentigduizend kilometertjes op de teller. Ik heb dit al zó vaak gedaan met de club, ik vind het altijd wel leuk als ze een beetje extra moeite moeten doen. Financieel snijd ik mezelf een beetje in de vingers, maar ik vind het altijd wel leuk om zoiets erin te gooien."