Schade lijkt mee te vallen bij scorende Til: 'Scheids zei: Guus, nog 20 seconden'

Schade lijkt mee te vallen bij scorende Til: 'Scheids zei: Guus, nog 20 seconden'

10-04-2022 19:43
5

Guus Til kan ook op met een blessure van waarde zijn voor Feyenoord, bewees hij zondag tegen Heracles Almelo. De vicetopscorer van de Eredivisie kon eigenlijk niet meer verder, maar kwam in de blessuretijd van de eerste helft toch nog tot scoren voor Feyenoord.

"Scoren op anderhalf been? Als hij voor je voeten valt wel, ja", reageert Til na afloop tegenover ESPN op zijn 1-3, op slag van rust. De aanvallende middenvelder had toen eigenlijk al gewisseld willen worden. "Maar toen zei de scheidsrechter (Jeroen Manschot, red.) tegen mij: Guus, het is nog twintig seconden, nog één vrije trap en dan fluit ik af. Toen dacht ik: ja, dan kan ik net zo goed blijven staan. Of ik hem al bedankt heb? Nee, nog niet, maar bij dezen: bedankt", lacht hij.

Til had last van zijn been, nadat een tegenstander erop viel. "Bij elke stap die ik zette, voelde ik een klein beetje een steekje. Dus ik dacht: ik kan nu door blijven voetballen, maar er zijn nog wel wat wedstrijden te gaan", doelt hij op de wedstrijd tegen Slavia Praag van donderdag. Til durft nog niet te zeggen of hij dan van de partij is, maar hoopt van wel. "Ik denk en hoop dat het meevalt."