'Ten Hag wijst naar Ajax-PSV, wil toezeggingen en laat Man United wachten'

'Ten Hag wijst naar Ajax-PSV, wil toezeggingen en laat Man United wachten'

11 april - 09:24
61

Manchester United wacht in spanning op een beslissing van Erik ten Hag, meldt The Athletic. Volgens het gezaghebbende medium zal de komst van de Ajax-trainer deze week in elk geval nog niet bekend worden.

Ten Hag is de belangrijkste kandidaat om Ralf Rangnick na dit seizoen te vervangen als manager van Manchester United. De Engelse grootmacht wacht op een beslissing en hoewel de trainer ook voor RB Leipzig en zijn huidige club Ajax kan kiezen, blijft Engeland 'de meest waarschijnlijke bestemming', aldus The Athletic.

Mocht Ten Hag definitief voor United kiezen, dan zal de club hem een voorstel doen dat voldoet aan zijn verwachtingen. De trainer zou eerst toezeggingen willen krijgen over zijn rol, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Ten Hag wil onder meer inspraak in het transferbeleid, meldden diverse media afgelopen weekend.

Zolang die toezeggingen niet worden gedaan, zal Ten Hag zijn jawoord niet geven. Wel behoort een snel akkoord tot de mogelijkheden. Tot en met de bekerfinale van Ajax tegen PSV, komende zondag, zal er sowieso niets worden gecommuniceerd, omdat Ten Hag geen afleidingen wil. Manchester United is bereid dat te accepteren.

Ten Hag heeft een gelimiteerde afkoopsom van ruim twee miljoen euro in zijn contract, maar het ligt volgens The Athletic in de lijn der verwachting dat Manchester United en Ajax vanwege hun goede relatie in gesprek gaan over een hoger bedrag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie