Grote klap voor Vitesse richting play-offs: Houwen en Wittek uitgeschakeld

Grote klap voor Vitesse richting play-offs: Houwen en Wittek uitgeschakeld

11-04-2022 17:41 Laatste update: 18:53
22

Jeroen Houwen en Maximilian Wittek zijn de komende weken niet beschikbaar bij Vitesse. Het tweetal moet onder het mes vanwege blessures. Houwen kan met geluk nog in actie komen in de play-offs, voor Wittek zit het seizoen er waarschijnlijk al op.

Houwen is al geopereerd aan zijn jukbeen. Afgelopen weekend liep de sluitpost tegen SC Cambuur een blessure aan zijn hoofd op. Houwen zal de komende weken moeten herstellen. De man uit Venray kan misschien nog in de play-offs in actie komen, maar voor nu lijkt Markus Schubert terug te keren onder de lat bij Vitesse.

Wittek liep zijn kwetsuur een week eerder al op. Op de woensdagtraining raakte de linkspoot geblesseerd aan zijn schouder, waardoor hij het treffen met Cambuur al liet schieten. Wittek gaat op korte termijn onder het mes in Duitsland, waardoor hij waarschijnlijk niet meer in actie komt dit seizoen.

Het nieuws uit de ziekenboeg komt op een bijzonder slecht moment voor Vitesse. De Arnhemmers verkeren in wisselvallige vorm en moeten zich klaarstomen voor de cruciale play-offs. Daarin staat een ticket voor de voorronde van de Conference League op het spel.