'Het is heel jammer dat ik mijn Ajax-periode niet op het veld kan afsluiten'

'Het is heel jammer dat ik mijn Ajax-periode niet op het veld kan afsluiten'

12 April - 07:35
34

Zakaria Labyad blikt als Ajacied vooruit op de bekerfinale, al speelde hij in 2012 ook een KNVB Beker-eindstrijd in het shirt van PSV. De middenvelder van Ajax, die na dit seizoen zo goed als zeker vertrekt uit Amsterdam, roept zijn ploeg uit tot favoriet voor de zege. 

Voor het eerst sinds 2006 staan PSV en Ajax aanstaande zondag lijnrecht tegenover elkaar in de finale van de beker. Labyad bedeelt Ajax de favorietenrol toe. "De jongens (van Ajax, red.) die gaan spelen, zijn gewend om finales te spelen. Dat hebben ze de afgelopen jaren al vaker gedaan. Die ervaring heeft PSV niet of in ieder geval veel minder", laat hij optekenen door De Telegraaf

Door blessureleed komt Labyad niet in actie tegen de Eindhovenaren. De kans is groot dat hij zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld, nu hij komende zomer transfervrij is. "Het is heel jammer dat ik mijn periode bij Ajax niet op het veld kan afsluiten, maar ik kijk terug op vier heel mooie jaren, waarin ik onderdeel ben geweest van een heel sterk team, veel mooie dingen heb meegemaakt en prijzen heb gewonnen. Het is een prachtige ervaring geweest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s