AD: Ajax-aanvaller Labyad wordt niet vervolgd, OM ziet te weinig bewijs

AD: Ajax-aanvaller Labyad wordt niet vervolgd, OM ziet te weinig bewijs

06-04-2022 13:05
144

Ajax-aanvaller Zakaria Labyad wordt niet vervolgd voor mishandeling van een aannemer. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan het Algemeen Dagblad

Labyad raakte in conflict met de aannemer over de betaling van een klus aan zijn woning. De Ajacied was niet tevreden over de werkzaamheden en weigerde het bedrag van 18.000 euro te betalen. De ruzie escaleerde in de zomer van 2020, toen de aannemer verhaal kwam halen bij het huis van Labyad, die ook enkele vrienden had opgetrommeld. Er zouden rake klappen zijn gevallen en de aannemer zou zelfs bedreigd zijn met een vuurwapen.

De aannemer deed aangifte van mishandeling en bedreiging met de dood. Ook Labyad deed overigens aangifte wegens huisvredebreuk en bedreiging. Het OM heeft echter besloten om in beide zaken niet tot vervolging over te gaan, omdat er te weinig bewijs is. Op camerabeelden is alleen wat duw- en trekwerk te zien, schrijft het AD. Volgens het OM zijn deze beelden te onduidelijk.

Ondertussen heeft de aannemer zijn geld nog niet ontvangen. Daarover loopt een civiele procedure. Zijn juridisch adviseur Karim Aachboun is van plan een artikel 12-procedure te starten, door een klacht in te dienen bij het gerechtshof, om Labyad alsnog voor de rechter te krijgen.