'Juventus is bezorgd en geeft De Ligt twee opties: bijtekenen of vertrekken'

'Juventus is bezorgd en geeft De Ligt twee opties: bijtekenen of vertrekken'

12 April - 10:47
169

Juventus wil duidelijkheid van Matthijs de Ligt. Met dat nieuws pakt La Gazzetta dello Sport dinsdag uit op de voorpagina. Het wordt 'bijtekenen of vertrekken' voor de verdediger, klinkt het.

De Ligt kwam drie jaar geleden voor 85 miljoen euro over van Ajax en staat nog twee jaar onder contract, maar in Italië wordt stevig getwijfeld over zijn toekomst als speler van Juventus. Dat heeft vooral te maken met de interesse van andere eliteclubs in Europa. FC Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Paris Saint-Germain en Chelsea worden genoemd.

Juventus is er volgens La Gazzetta niet gerust op en wil De Ligt twee opties geven: deze zomer bijtekenen óf vertrekken. De 22-jarige verdediger vertegenwoordigt één van de hoogste marktwaardes in de huidige selectie en Juve ziet het niet zitten om hem voor een lager bedrag dan nodig te moeten laten gaan.

Afgelopen weekend scoorde De Ligt nog voor de Italiaanse recordkampioen. Hij is de veldspeler met de meeste minuten en trainer Massimiliano Allegri overweegt hem volgens Italiaanse media zelfs tot aanvoerder te benoemen om de Oranje-international te verleiden tot een langer verblijf in het Allianz Stadium.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s