De Ligt kritisch: 'We waren veel te sloom en verloren te makkelijk de bal'

De Ligt kritisch: 'We waren veel te sloom en verloren te makkelijk de bal'

10 April - 08:05 Laatste update: 09:32
5

Matthijs de Ligt is niet te spreken over de manier waarop Juventus op achterstand kwam op bezoek bij Cagliari. De Nederlandse verdediger tekende met een kopbal voor de gelijkmaker en zag dat zijn ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok. 

Juventus kwam verrassend op achterstand tegen Cagliari, maar rechtte de rug door treffers van De Ligt en Dusan Vlahovic. "We waren veel te langzaam en verloren te makkelijk de bal", laat De Ligt optekenen door Sky Sports Italia. "We begonnen slecht en kwamen vroeg op achterstand."

Oud-Ajacied Razvan Marin pakte de bal af van Paulo Dybala en dat leidde tot de openingstreffer van João Pedro. "Het werd daarna een erg lastige wedstrijd", geeft De Ligt toe. "Maar uiteindelijk wisten we te winnen."

Voor de Oude Dame was het een noodzakelijke overwinning na de nederlaag tegen concurrent Internazionale in de vorige speelronde. "Ik speel het liefst zo snel mogelijk na een nederlaag. Nu spelen we slechts één keer per week, dus we moeten hard trainen. Vandaag verdienden wij de overwinning", besluit de verdediger.

Juventus staat vierde in de Serie A en heeft een achterstand van vier punten op Napoli. Ook heeft de ploeg uit Turijn een wedstrijd meer gespeeld dan de top-drie. De titelstrijd is onvermeend spannend in Italië. AC Milan, Internazionale en Napoli hebben de beste papieren om de landstitel binnen te slepen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s