'PSV duikt in situatie Madueke: warming-up nu mogelijke boosdoener'

'PSV duikt in situatie Madueke: warming-up nu mogelijke boosdoener'

12-04-2022 11:38
143

PSV duikt de komende periode in de situatie van Noni Madueke. De Engelse aanvaller liep zondag tegen RKC Waalwijk (2-0 winst) voor de vijfde keer dit seizoen een spierblessure op.

Madueke begon zondag op de bank, viel na 66 minuten in en kon in de slotfase - toen PSV al vijf keer gewisseld had - niet verder door een hamstringblessure. De exacte diagnose is nog niet gesteld, maar PSV gaat de situatie volgens het Eindhovens Dagblad 'uiteraard evalueren'.

'Doorgaans goed ingevoerde tongen wezen gisteren naar de warming-up van PSV voor de wedstrijd tegen RKC, waarin Madueke al eerder naar binnen zou zijn gegaan', klinkt het. 'Ook zou de kwaliteit van de voorbereiding voor zijn invalbeurt onvoldoende zijn geweest.'

PSV-trainer Roger Schmidt gaf na de wedstrijd aan dat niemand de nieuwe blessure van Madueke heeft zien aankomen. De twintigjarige aanvaller speelde dit seizoen in slechts 15 van de 29 competitiewedstrijden. Eén keer kwam hij tot negentig minuten: op 3 augustus in de Champions League-voorronde tegen FC Midtjylland. Maar ook toen werd Madueke in de blessuretijd gewisseld.