'Locadia maakt ook geen indruk in de Bundesliga en is komende zomer transfervrij'

'Locadia maakt ook geen indruk in de Bundesliga en is komende zomer transfervrij'

12-04-2022 12:32
75

Jürgen Locadia is komende zomer transfervrij. De aanvaller tekende in januari een contract voor een half jaar bij VfL Bochum, maar die club heeft al besloten dat die verbintenis niet verlengd zal worden.

Bochum heeft volgens het doorgaans betrouwbare Kicker voor volgend seizoen met Philipp Hofmann al een nieuwe spits aangetrokken en had met Sebastian Polter al een aanvalsleider waar het zeer tevreden mee was. De diensten van Locadia zijn derhalve niet meer nodig.

De aanvaller, die in januari transfervrij overkwam van Brighton & Hove Albion, kwam sinds dat moment in zeven competitiewedstrijden in actie. Daarin maakte hij één goal (tegen uitgerekend Bayern München) en bereidde hij een treffer van een ploeggenoot voor, maar dat was niet genoeg om Bochum te overtuigen.

Sinds Locadia in 2018 door PSV voor zeventien miljoen euro aan Brighton werd verkocht, kon de nu 28-jarige aanvaller zijn beste niveau niet meer halen. In Engeland en tijdens verhuurperiodes bij Hoffenheim en Cincinnati FC bewees hij zich niet en ook in Bochum is dat dus niet gelukt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie