Van Gaal: 'Ik ben volledig op de hoogte gehouden door Henk, dus ik wist ervan'

Van Gaal: 'Ik ben volledig op de hoogte gehouden door Henk, dus ik wist ervan'

12-04-2022 17:08
24

Louis van Gaal wist al een tijdje dat Henk Fraser er mogelijk niet bij zou kunnen zijn op het WK met Oranje. De bondscoach hoorde van zijn assistent van de interesse van FC Utrecht en werd vervolgens op de hoogte gehouden.

Maandag werd bekend dat Fraser afscheid zal nemen als assistent-trainer van het Nederlands elftal. FC Utrecht bedong tijdens de contractonderhandelingen dat hun nieuwe trainer zich volledig op de baan in de Domstad zou richten en dus moet Van Gaal wellicht op zoek naar een nieuwe secondant.

Tegenover de Coen en Sander Show op Radio 538 reageerde Van Gaal voor het eerst. "Ik moet zeggen dat ik volledig op de hoogte ben gehouden door Henk, dus ik wist ervan", liet de keuzeheer van Oranje optekenen. "Ik vind het heel erg jammer en ik heb Frans van Seumeren (grootaandeelhouder van FC Utrecht, red.) nog gebeld, maar die was onvermurwbaar."

Dat betekent dat de staf van Oranje er wellicht een nieuw gezicht bij krijgt. De radio-presentatoren grappen dat de sollicitatieprocedure nu vast via het gedeelde mailadres van Van Gaal en zijn vrouw Truus zal verlopen. "Ga jij nu solliciteren dan?", reageert de bondscoach lachend. "Nee, Truus heeft daar weinig over te zeggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie