Xavi en Barcelona houden van Luuk de Jong: 'Hij is een voorbeeld voor mij'

Xavi en Barcelona houden van Luuk de Jong: 'Hij is een voorbeeld voor mij'

13-04-2022 17:32
32

Luuk de Jong wordt zeer gewaardeerd bij FC Barcelona. Dat zegt trainer Xavi, die benadrukt dat het professionalisme van de lange spits ook voor hem een voorbeeld is.

De Jong kopte Barcelona afgelopen weekend naar een belangrijke zege op Levante en het was niet de eerste keer dat de Achterhoeker met een late goal belangrijk was voor Barça. In gesprek met ESPN spreekt Xavi uit hoe veel respect hij voor De Jong heeft. "Ik heb al vaak gezegd dat het een privilege voor mij is om Luuk in het team te hebben. Het is een geweldige professional en hij verdient dit, omdat hij altijd goed traint. Dan is dit ook geen toeval."

Om de spits alleen als pinchhitter te bestempelen, gaat Xavi te ver. "Hij geeft ons zo veel meer dan dat. Hij pakte veel punten, is belangrijk voor de groep en is een voorbeeld voor mij als trainer en de rest van de jongens. Hij staat er ook niet alleen om voorzetten in te koppen, maar ook om verdedigend werk te doen. Hij zorgt dat hij altijd aanspeelbaar is en dat hij de bal dan bij zich houdt. We kunnen de kwaliteiten van Luuk altijd nodig hebben."

Het is toch nog maar de vraag of Barcelona langer door wil met De Jong. Hij wordt momenteel gehuurd van Sevilla en er is een geldbedrag nodig om hem definitief los te weken bij de Andalusiërs.