Van der Vaart maakt gehakt van Tuchel: 'Ik noem hem gewoon een draak'

Van der Vaart maakt gehakt van Tuchel: 'Ik noem hem gewoon een draak'

13-04-2022 21:10
68

Rafael van der Vaart heeft hard uitgehaald naar Thomas Tuchel. De trainer van Chelsea zei na afloop van de Champions League-wedstrijd bij Real Madrid, waarin zijn Blues werden uitgeschakeld, dat hij niet gediend was van Carlo Ancelotti en zijn amicale gedrag bij de scheidsrechter.

Ancelotti lachte na de wedstrijd zijn tanden bloot in gesprek met de scheidsrechter en dat vond Tuchel niet kunnen. Van der Vaart reageert geprikkeld. "Als je wint toon je respect naar de tegenstander, maar respect tonen als je verliest is nog mooier", begint deze zijn relaas op Ziggo Sport. "Ancelotti doet echt nooit iets verkeerd en dan zie je deze draak, ik noem hem hier gewoon echt een draak!"

Wedden

Meer odds

"Als ik zijn assistent was, zeg ik 'jongen toch…'", gaat Van der Vaart verder. "We verliezen allemaal wel eens, maar doe het dan wel met stijl. Chelsea speelde een fantastische wedstrijd en heeft een geweldige coach, maar dan doe je dit interview? Daar kook ik dan van. Wat moet Ancelotti dan doen na een gewonnen wedstrijd? Moet die gaan huilen dan? Ze zeggen dat Tuchel zo'n geweldige coach is, maar nu dus even niet."