Schmidt moest beroep doen op zieke Max en Veerman: De nodige issues

Schmidt moest beroep doen op zieke Max en Veerman: "De nodige issues"

14-04-2022 22:13
32

Trainer Roger Schmidt zal niet met internationaal succes afzwaaien bij PSV: Leicester City schakelde de Eindhovenaren donderdagavond uit in de Conference League. De Duitser verwijt zijn ploeg niets en wijst naar de wissels die hij noodgedwongen door moest voren.

Schmidt moest de namen van Olivier Boscagli en Noni Madueke vooraf al wegstrepen. "Het is duidelijk dat we de nodige issues hadden. En spelers als Philipp Max en Joey Veerman waren ook niet fit. Ze waren allebei een paar dagen ziek en konden niet trainen. Dat ze er op een gegeven moment doorheen zaten, is logisch", laat Schmidt weten aan ESPN.

Dat Max de wedstrijd niet uit kon spelen, betekende dat Schmidt in de slotfase – bij een 1-0 voorsprong – geen andere optie had dan de onervaren Noor Fredrik Oppegard. "We moesten wel wisselen en we hadden niet zoveel verdedigende opties die voor stabiliteit konden zorgen, dat was vooraf ook al duidelijk. Die mogelijkheden missen we, eerlijk gezegd. Maar het is wat het is."

Zondag wacht alweer de bekerfinale voor PSV, dat in de Rotterdamse Kuip om 18.00 uur aftrapt tegen Ajax. Datzelfde Ajax staat in de competitie vier punten voor, met nog vijf speelrondes voor de boeg.