Bosz' Olympique Lyon kansloos uit de EL gekegeld, Marseille treft Feyenoord

Bosz' Olympique Lyon kansloos uit de EL gekegeld, Marseille treft Feyenoord

14-04-2022 23:20 Laatste update: 23:43
40

Het Olympique Lyon van Peter Bosz is in de kwartfinale van de Europa League uitgeschakeld door West Ham United. Na de 1-1 van vorige week volgde in Frankrijk een kansloze 0-3 nederlaag.

Door goals van Craig Dawson en Declan Rice keek Lyon al na 45 minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan, waardoor Bosz en co. in de tweede helft minstens twee keer moesten scoren om een verlenging af te dwingen.

Maar zover kwam het eigenlijk geen moment. Lyon maakte nergens aanspraak op en incasseerde kort na de theepauze ook nog de 0-3, waardoor een kansloze uitschakeling het gevolg is. Lyon mag zich richten op de plaatsing voor Europees voetbal. Het staat tiende, maar het gat met nummer vijf OGC Nice is slechts vijf punten.

AS Roma en Marseille
In de Conference League hebben AS Roma en Olympique Marseille zich geplaatst voor de halve finale. Roma verloor vorige week opnieuw van de Noorse stuntploeg FK Bodø/Glimt met 2-1, maar gaf voor eigen publiek een galashow weg waarbij de belangrijkste rol weggelegd was voor Nicolò Zaniolo, die drie keer scoorde. Die goals volgden nadat Tammy Abraham al vroeg 1-0 had gemaakt. Roma neemt het in de halve finale op tegen Leicester City, dat PSV uitschakelde. En Olympique Marseille, dat PAOK Saloniki uit het toernooi kegelde, treft Feyenoord.