Bekerfinale zorgt voor 'grote uitdaging' in Rotterdam: 'We verzamelen informatie'

Bekerfinale zorgt voor 'grote uitdaging' in Rotterdam: 'We verzamelen informatie'

15-04-2022 14:55
65

De Rotterdamse politie wacht zondagavond een 'flinke uitdaging'. Dan staan PSV en Ajax tegenover elkaar in De Kuip, waardoor men druk bezig is met de voorbereiding op de bekerfinale.

In gesprek met RTL Nieuws vertelt een politiewoordvoerder over de voorbereidingen op de bekerfinale. "We verzamelen informatie en proberen in kaart te brengen hoe de supportersstromen lopen. Het is een flinke logistieke uitdaging om dat in goede banen te leiden."

Wedden

Meer odds

De politie wil in ieder geval een herhaling van de ongeregeldheden rond De Klassieker in Rotterdam voorkomen. Toen werd de spelersbus van Ajax bij aankomst bekogeld met verschillende voorwerpen, zoals vuurwerk. Tijdens de bekefinale zullen er ook verschillende stromen aan mensen ontstaan. "Gelukkig zijn we wel gewend hoe om te gaan met deze situatie", stelt de woordvoerder. "Bij thuiswedstrijden van Feyenoord zit de Kuip ook vaak vol."

PSV en Ajax trappen zondagavond om 18.00 uur af in De Kuip. De winnaar van het duel staat daarna logischerwijs met de KNVB Beker in de handen.