AZ en PEC Zwolle naderen akkoord: ruim twee miljoen euro voor De Wit

AZ en PEC Zwolle naderen akkoord: ruim twee miljoen euro voor De Wit

19-04-2022 08:27 Laatste update: 09:57
48 Reacties

Tim van Duijn

Mees de Wit is hard op weg naar AZ, melden bronnen aan VoetbalPrimeur. De Alkmaarse club nadert met PEC Zwolle een akkoord over de transfersom voor de verdediger, die een indrukwekkend seizoen speelt. Met de aanstaande transfer is ruim twee miljoen euro gemoeid. De Wit is de eerste zomeraanwinst van AZ.

PEC hoopte aanvankelijk meer te ontvangen voor De Wit, maar de clubs hebben elkaar weten te vinden. De Wit wilde zelf ook maar één ding en dat is na dit seizoen overstappen naar AZ. Hij tekent in Alkmaar een contract voor vijf jaar.

Voor de linksback was veel interesse uit binnen- en buitenland. Eén van de clubs die informeerde was FC Twente, maar De Wit is voor de club uit Enschede niet te betalen. De Wit (24) maakte vorig jaar transfervrij de overstap van Sporting Portugal naar PEC. Aanvankelijk was hij de stand-in voor Kenneth Paal, maar de oud-speler van Ajax speelde zich al snel in het elftal en maakte veel indruk. PEC was erbij gebaat om snel duidelijkheid te creëren rond de positie van De Wit, omdat het in een hevige degradatiestrijd verwikkeld is. De club staat momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie.

De Wit wordt de eerste zomeraanwinst van AZ. Met zijn komst speelt de club in op een mogelijk vertrek van Owen Wijndal, die openstaat voor een transfer. De aanvoerder van AZ verlengde onlangs zijn contract, maar dat leek meer een strategische zet zodat de Alkmaarders een hogere transfersom voor hem kunnen vragen. Naast Wijndal heeft AZ ook nog de beschikking over Milos Kerkez, die afgelopen winter overkwam van AC Milan.