'Rotterdamse jongen' tekent contract bij Feyenoord: 'Echte Feyenoord-mentaliteit'

'Rotterdamse jongen' tekent contract bij Feyenoord: 'Echte Feyenoord-mentaliteit'

15-04-2022 18:09
53

Feyenoord heeft de zestienjarige Rainey Breinburg zijn eerste profcontract aangeboden. De verdediger, die uitkomt voor het O18-elftal, verbindt zich tot medio 2025 aan de Stadionclub. 

Breinburg, die onlangs ook debuteerde in de jeugdelftallen van Oranje, speelt doorgaans als linker vleugelverdediger. De jongeling speelt sinds 2016 bij Feyenoord. Daarvoor was hij actief in de jeugd van Excelsior. "Rainey valt het beste te omschrijven als een Rotterdamse jongen met een echte Feyenoord-mentaliteit", reageert Head of Academy Rini Coolen op de clubsite van de Rotterdammers.

"Naast zijn verdedigende kwaliteiten is hij een vleugelverdediger die veelal opkomt en daardoor ook aanvallend gezien voor veel gevaar kan zorgen", vervolgt Coolen. Breinburg is evenals Coolen blij met zijn eerste profcontract. "Het was voor mij erg speciaal dat mijn familie aanwezig kon zijn bij het zetten van mijn handtekening onder mijn eerste profcontract. Ik hoop me de komende jaren binnen Feyenoord Academy door te ontwikkelingen en zo snel als mogelijk mijn debuut in Feyenoord 1 te maken."

Naar verluidt probeerde PSV Breinburg afgelopen zomer weg te kapen bij Feyenoord. Het talent besloot niet in te gaan op de interesse van de Eindhovenaren en in Rotterdam-Zuid te blijven.