Ajax dreigt Schuurs kwijt te raken: 'Er zijn mooie opties, fijn om te merken'

Ajax dreigt Schuurs kwijt te raken: 'Er zijn mooie opties, fijn om te merken'

16 april - 19:48 Laatste update: 16 april - 19:48
148

Perr Schuurs is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden bij Ajax. De 22-jarige verdediger beseft dat hij op zijn leeftijd aan spelen toe moet komen, waardoor een vertrek uit Amsterdam tot de opties behoort. 

Onder Erik ten Hag is Schuurs dit seizoen de stand-in van het duo Jurriën Timber - Lisandro Martínez. "Ik ben op een leeftijd dat ik wekelijks moet spelen", laat Schuurs optekenen door De Limburger. "Ik ben niet meer een talent of een jonge jongen die erbij hoort. Het is belangrijk dat ik minuten zal maken. Het is natuurlijk ook nog niet zeker of de trainer (Ten Hag, red.) gaat, maar als dat gebeurt, is het de vraag wie zijn opvolger wordt. En hoe ziet die nieuwe trainer mij dan?", vraagt de Limburger zich af.

Schuurs hoeft niet te klagen over belangstelling. "Er zijn mooie opties. Dat is fijn om te merken", stelt hij. "En ik zei al eerder: op deze leeftijd moet en wil ik elke week spelen. Waar dat komend seizoen zal zijn, dat is nog even afwachten." De centrumverdediger maakt duidelijk dat hij een definitieve doorbraak bij Ajax nog niet uit het hoofd heeft gezet. Toch rijst de vraag of een langer verblijf bij Ajax tot de mogelijkheden behoort. "Maar daar komt snel duidelijkheid over."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s