Veerman lacht, ondanks hoofdpijn: 'Ik vroeg Blind nog: wie heeft die 1-0 gemaakt?'

Veerman lacht, ondanks hoofdpijn: 'Ik vroeg Blind nog: wie heeft die 1-0 gemaakt?'

17-04-2022 21:18
58

Gelegenheidsrechtsbuiten Joey Veerman speelde geen gelukkige bekerfinale tegen Ajax en mocht na afloop reageren op de beschouwingen van de ESPN-ploeg. Jan Joost van Gangelen en zijn analisten lieten zich ontvallen dat Veerman 'kapot wordt gemaakt' bij PSV.

Volgens de ESPN-ploeg worden de kwaliteiten van Veerman niet optimaal benut als hij rechts voorin moet staan. "Ik snap wel wat ze bedoelen, het is lastig: als je naar binnen komt, kom je natuurlijk op je linkerbeen uit. En als je aan de andere kant staat, kun je die passjes met rechts achter de laatste lijn geven. Maar ja, als je vandaag (zondag, red.) wint, is dat helemaal niet zo belangrijk."

De finale van Veerman zat er na zeventig minuten op, nadat hij voor rust al een optater had gekregen in een kopduel. "Ik kwam verkeerd neer, dus ik weet de helft niet meer", lacht hij. De openingstreffer van Ryan Gravenberch ging redelijk langs hem heen. "Na een minuut of dertig ging het wel. Ik kwam, een soort van, bij. Ik vroeg nog aan Blind: wie heeft eigenlijk de 1-0 gescoord? Ik zou niet weten hoe die erin is gegaan. Je wil natuurlijk niet zelf gewisseld worden, maar na zeventig minuten was het wel mooi geweest."