Bizar Ajax-gerucht: 'Stekelenburg heeft geroepen: laat Gorter maar keepen'

Bizar Ajax-gerucht: 'Stekelenburg heeft geroepen: laat Gorter maar keepen'

19 april - 13:42 Laatste update: 13:56
198

Als het aan Maarten Stekelenburg lag, stond niet hij, maar Jay Gorter onder de lat tijdens de finale van de KNVB Beker tegen PSV. Althans, dat onthult clubwatcher Mike Verweij. Uiteindelijk kreeg de 39-jarige doelman de voorkeur wegens zijn ervaring. 

In de aanloop naar de finale gingen de geruchten al dat Andre Onana niet zou keepen en dat werd op de wedstrijddag bevestigt. "Het schijnt dat Stekelenburg heeft geroepen: Laat Gorter maar keepen", onthult Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Er werd toch op de ervaring van Stekelenburg gegokt. Hij maakte ook een zekere indruk. De doelpunten kon je hem niet aanrekenen."

Volgens de clubwatcher is het Onana-tijdperk definitief ten einde gekomen. "Onana komt niet meer op doel. Ik ben benieuwd of Onana nog gaat trainen", vraagt Verweij zich af. "Er wordt gezegd: Jouw tijd zit erop bij Ajax, ga maar naar Inter."

"Het opvallende is wel dat de roep om een andere keeper vanuit de spelersgroep is gekomen", doet Verweij uit de doeken. "Dat is heel opmerkelijk. Erik ten Hag heeft de beslissing genomen, maar de roep kwam vanuit de spelersgroep." Valentijn Driessen bevestigt het nieuws van zijn collega. "Mike (Verweij, red.) wist aan het begin van de week al dat Onana zou afhaken met een blessure, terwijl er niets aan de hand was."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie