Meijer: 'Dit is wat ik heel graag wilde, het voelt als een kans uit duizenden'

Meijer: 'Dit is wat ik heel graag wilde, het voelt als een kans uit duizenden'

19-04-2022 18:20
13

Bjorn Meijer verheugt zich op zijn overstap naar Club Brugge in de zomer. De negentienjarige linksback van FC Groningen spreekt van een unieke kans.

Het gaat snel met de loopbaan van Meijer, die in de laatste wedstrijd van het vorige seizoen debuteerde voor de Trots van het Noorden. Dit seizoen maakt hij een stormachtige ontwikkeling door. Dat wordt nu beloond met een tranfer naar Club Brugge, dat zes miljoen euro voor hem betaalt.

"Dit is wat ik heel graag wilde. Het voelt voor mij op dit moment als een kans uit duizenden, hetgeen ik een half jaar geleden nooit had kunnen bedenken", zegt Meijer op de website van FC Groningen. "Ik ben de clubs dan ook heel dankbaar dat ze op deze wijze mijn aanstaande overgang hebben rondgemaakt. Het geeft mij nu de mogelijkheid me volledig te focussen op het restant van dit seizoen. Ik zal er met het team alles aan doen om mijn jarenlange periode bij FC Groningen op een goede en mooie manier af te sluiten."

Meijer geeft aan dat de enorme aandacht en hectiek van de laatste weken hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten. "De steun van de supporters in de afgelopen weken, toen duidelijk werd dat deze transfer eraan zat te komen, heeft me overweldigd. De mooie en positieve berichten die ik mocht ontvangen en het fantastische spandoek bij de uitwedstrijd tegen Heerenveen hebben mij heel wat gedaan. Ik ben een jongen van de club en FC Groningen zal altijd in mijn hart blijven zitten."

Of de vleugelverdediger volgend seizoen bij Club Brugge onder Alfred Schreuder gaat spelen, is nog even de vraag. De Nederlandse trainer is in beeld bij Ajax als opvolger van Erik ten Hag.