RTV Oost en ED: Twente neemt Sadílek na verhuurperiode definitief over van PSV

RTV Oost en ED: Twente neemt Sadílek na verhuurperiode definitief over van PSV

19-04-2022 21:54 Laatste update: 22:12
65

Michal Sadílek speelt ook volgend seizoen voor FC Twente. De Enschedeërs huren de Tsjech van PSV en nemen hem na dit seizoen definitief over.

Dat meldt RTV Oost. Sadílek maakt dit seizoen een uitstekende indruk in de Grolsch Veste en Twente gaf al snel aan graag langer met hem door te willen. Trainer Ron Jans zette de middenvelder dit jaar al 26 keer in. Sadílek kwam in die wedstrijden tot één doelpunt en twee assists. FC Twente en PSV gaan de deal woensdag officieel naar buiten brengen.

Wedden

Meer odds

Over de verdere details brengt RTV Oost vooralsnog niets naar buiten. Het Eindhovens Dagblad doet dat wel: Sadílek levert PSV anderhalf miljoen euro op, een bedrag dat door bonussen nog verder op kan lopen. Naar verluidt gaat de middenvelder een contract tot medio 2024 ondertekenen, met de optie voor nog een seizoen.

Sadílek speelde vanaf 2015 bij PSV, waar hij in het seizoen 2018/2019 zijn doorbraak kende. Hij speelde toen elf wedstrijden in de Eredivisie. Een vaste basisplaats wist hij echter niet te veroveren in Eindhoven. In Enschede heeft Sadílek zijn kans gegrepen.