Kamikaze Vitesse-warming-up voor flitsbezoek: 'Hadden naar de dierentuin gekund'

Kamikaze Vitesse-warming-up voor flitsbezoek: 'Hadden naar de dierentuin gekund'

20-04-2022 07:19 Laatste update: 09:14
16

Sparta Rotterdam-aanvoerder Adil Auassar ging gedurende de zes minuten speeltijd tegen Vitesse gebukt onder de zenuwen. De verdediger erkent dat het een 'hele rare' wedstrijd om te spelen was. 

In het Gelredome verdedigde Sparta een 0-1 voorsprong, met nog zes minuten op de klok. Afgelopen weekend ging de Kasteelclub met 3-0 onderuit bij Fortuna Sittard, waardoor bij Auassar de nervositeit hoog was. "Je weet dat er zoveel van die paar minuten voetballen afhangt. Eén fout en je bent gezien", zegt hij na afloop op het persmoment. "Als je hier dan zo vroeg bent, denk je daaraan, dan kruipt de tijd voorbij. We hadden nog wel even naar de dierentuin kunnen gaan hier."

Op het moment dat Sparta het veld opkwam voor de warming-up, was de gehele Vitesse-selectie ballen op doel aan het schieten. "Het leek wel een mindfuck'', lacht Auassar. "Je denkt: waar ben ik beland? Nogmaals krijg je bevestigd dat je een heel rare wedstrijd gaat spelen. Maar gelukkig is het allemaal goed gekomen."

In het restant van het duel gebeurde niet veel, waardoor Sparta zonder veel moeite de voorsprong kon verdedigen. Door de zege klimmen de Rotterdammers naar de zestiende plaats op de ranglijst.