Lukaku maakt de tongen los: 'Ik zie het niet, het is tien plus één'

Lukaku maakt de tongen los: 'Ik zie het niet, het is tien plus één'

21-04-2022 10:05
9

Romelu Lukaku heeft woensdagavond geen al te beste indruk gemaakt in de wedstrijd tussen Chelsea en Arsenal. De spits had voor het eerst sinds februari weer een basisplaats, maar had weinig inbreng. De kritiek vanuit Engeland neemt toe. 

Henry Winter, journalist van The Times, geeft bij TalkSPORT zijn mening over de wedstrijd van Lukaku. "Zijn prestatie was teleurstellend. In het begin had hij nog één kans toen hij zich kon losmaken van Granit Xhaka, die een van zijn beste wedstrijden voor Arsenal speelde. Als Lukaku speelt, lijkt het of het tien plus één is. Het lijkt erop dat Lukaku niet past bij Chelsea. Hij lijkt emotioneel niet betrokken."

Wedden

Meer odds

"Als je speelt, moet je spelen voor de trots van je fans en je familie. Maar je moet ook spelen voor je eigen trots. Lukaku – zo'n intelligente persoonlijkheid – lijkt op dit moment niet echt verliefd te zijn op voetbal. Momenteel werkt het gewoon niet."

Ook Jimmy Floyd Hasselbaink kraakt bij Sky Sports kritische noten over Lukaku. "Ik denk niet dat Tuchel te kritisch wil zijn over individuen, maar ik denk dat hij erg teleurgesteld is in bepaalde spelers. Lukaku heeft niet zijn beste jaren gehad. Als je dan een kans krijgt, moet je laten zien dat je de man bent. Laat zien dat je het echt wilt. Ik zag het niet."

"Dit team heeft een nummer negen nodig", zegt Hasselbaink. "Kai Havertz komt in de ruimtes, vraagt om de bal, hij rent naar links, rechts.. Niet alles werkt, maar hij probeert het. Dat zie ik niet bij Lukaku. Ik zeg niet dat alles zijn schuld is, maar hij loopt voorop, doe wat meer."