AZ breekt contract talent open tot medio 2027: 'Klopt nadrukkelijk op deur AZ 1'

AZ breekt contract talent open tot medio 2027: 'Klopt nadrukkelijk op deur AZ 1'

21-04-2022 19:06
68

AZ heeft het contract van Lewis Schouten (18) opengebroken en verlengd tot medio 2027. De jonge middenvelder kent dit jaar zijn grote doorbraak bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Hier maakt hij een goede indruk.

Schouten speelt sinds 2014 in de jeugdopleiding van de Alkmaarders. Op 18 januari maakt hij zijn debuut in het betaald voetbal, in de wedstrijd van Jong AZ tegen FC Dordrecht. Sinds dat moment kwam hij elf keer in actie voor de beloftenploeg. 

"Dit is een heel mooie waardering vanuit de club", vertelt Schouten in een reactie op de clubwebsite. "Vorig jaar heb ik de lijn naar boven ingezet en daarna is het erg snel gegaan. Ik wist dat die groei erin zat, maar door blessures kwam het er een tijdje niet uit. Dat die hoogtepunten nu zo snel achter elkaar komen is heel mooi. Voor mij is het nu zaak mezelf klaar te maken voor het grote werk. Ik moet hard blijven werken en mezelf laten zien zodat ik uiteindelijk kan aansluiten bij het eerste team."

Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg stelt dat Schouten al op de deur klopt. "Hij zet nu bij Jong AZ zijn eerste stappen in het profvoetbal, was daar al meermaals één van de uitblinkers en is inmiddels ook een vaste waarde in de Oranje-jeugd. (...) Hij klopt nadrukkelijk op de deur bij AZ 1 en krijgt met dit langdurige contract alle kansen zich daar in de kijker te spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie