'Ik verwachtte niet dat het verschil tussen Volendam en Bologna zo groot zou zijn'

'Ik verwachtte niet dat het verschil tussen Volendam en Bologna zo groot zou zijn'

22 April - 13:53
31

Denso Kasius ziet dat zijn transfer van FC Volendam naar Bologna 'geweldig' uitpakt. De negentienjarige verdediger heeft het goed naar zijn zin in Italië, al merkt hij dat het verschil tussen de Serie A en Keuken Kampioen Divisie enorm is.

In een jaar tijd speelde Kasius zichzelf in de kijker bij Volendam, waarna hij koos voor een vertrek. "Dit was altijd mijn jongensdroom", vertelt hij enkele maanden later in gesprek met ELF Voetbal. "Voor zo'n transfer heb ik alles gedaan en gelaten in mijn jeugd. Natuurlijk ben ik pas negentien jaar en heb ik getwijfeld of ik bij FC Volendam moest blijven. We speelden om het kampioenschap en ikzelf draaide ook een goed seizoen, maar tegelijkertijd dacht ik: misschien komt zo'n kans om naar de Serie A te gaan maar één keer voorbij. (...) De keuze heeft tot nu toe geweldig uitgepakt."

Het verschil in niveau tussen Volendam en Bologna is hoog, zo verzekert Kasius. "Maar ik weet van mezelf dat ik iemand ben die zich makkelijk aanpast aan nieuwe omstandigheden en een hoger niveau. Ik moet wel toegeven dat ik niet had verwacht dat het niveauverschil tussen FC Volendam en Bologna zo groot zou zijn. Dat ligt vooral aan het hoge tempo en het oog voor details die het verschil kunnen maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s