Ten Hag vreest niet voor Ronaldo en consorten: Daarin doe ik geen concessies

Ten Hag vreest niet voor Ronaldo en consorten: "Daarin doe ik geen concessies"

22-04-2022 18:55
63

Erik ten Hag heeft kort uitleg gegeven over zijn beslissing om Ajax te verlaten. De oefenmeester ziet zijn huidige seizoen in Amsterdam als 'bonusjaar'. Ten Hag benadrukt ook dat hij erg blij is met zijn aanstaande overstap naar Manchester United, waar hij Cristiano Ronaldo geen voorkeursbehandeling zal geven.

Donderdag werd bekend dat Ten Hag volgend seizoen de manager van United is. "Ik kijk er ontzettend naar uit, het is een geweldige club", vertelt hij in gesprek met Trouw. "Maar alles richt zich nu op Ajax, de rest komt na dit seizoen wel."

Ten Hag wil in de omgang met grote namen als Ronaldo zichzelf blijven. "Ik zal mijn visie op coaching niet veranderen. Het materiaal bepaalt altijd hoe je speelt, maar de eisen die erbij horen en de normen geef ik aan. Ik vertel wie welke taak heeft en wie daar niet aan voldoet, krijgt dat te horen, ongeacht wie het is. Daarin doe ik geen concessies."

Ajax
Ten Hag legt ook uit waarom hij Ajax na 4,5 jaar zal verlaten. "Dit is al een bonusjaar. Vorige zomer speelden er ook al dingen, maar ik wilde met Ajax nog een keer succesvol zijn en overwinteren in de Champions League. Omdat ik bij mijn aanstelling had gezegd dat Ajax 'Europa proof' moest worden. Dat is gelukt. Maar, we zijn nog niet klaar."

In zijn tijd bij Ajax kreeg Ten Hag te maken met een aantal serieuze issues, zoals de zaak-Overmars en de zaak-Promes. De Ajax-coach was naar buiten toe nooit afvallig richting zijn oud-collega's. "Ik bescherm mensen zeker naar buiten toe. Intern kan dat anders zijn, als iemand een grens is overgegaan. Uiteindelijk is het topsport. Je moet elkaar kunnen vertrouwen, anders kun je geen resultaat halen. Als mijn beschermende houding ten koste gaat van mezelf dan is dat maar zo. Ik ben de manager, de leider, ik doe dat in het belang van het resultaat en van Ajax. Daaraan ben ik ondergeschikt."