Sol geeft dringend advies aan Willem II: 'Ik denk echt dat het kan helpen'

Sol geeft dringend advies aan Willem II: 'Ik denk echt dat het kan helpen'

23-04-2022 08:42
17

Fran Sol hoopt dat Willem II zich weet te handhaven in de Eredivisie dit seizoen. De oud-spits van de Tilburgers wordt door Dinamo Kiev uitgeleend aan het Spaanse SD Eibar, maar volgt Willem II nog steeds op de voet.

De Spanjaard ziet waar het dit seizoen misgaat bij Willem II. "Fysiek zijn de spelers in orde, mentaal schort het eraan. Dat is ook niet gek na zo'n serie nederlagen, dat hakt erin", vertelt Sol in gesprek met Voetbal International. "Maanden niet winnen, dan overheerst de negativiteit en die tast de sfeer aan. Alles is mentaal, ik hoop dan ook dat de spelers dit stukje lezen."

Sol geeft zijn oud-ploeggenoten een dringend advies. "Ga iets leuks doen met elkaar. Uit eten, paintballen, een activiteit, doe iets. Denk even niet aan voetbal, haal de focus daarvan af. Ik denk echt dat het kan helpen. Het wordt niet makkelijk om het te redden, ik hoop het en ik geloof dat het nog kan. Ik zou willen dat ik iets kon betekenen, dat ik ze kon helpen. Misschien als ze naar me luisteren, dat ik het idee kan krijgen dat ik een beetje heb geholpen."

Toen Sol Willem II in 2019 verliet, zat de club in de lift. Na zijn vertrek ging het echter bergafwaarts. "Ik moet er niet aan denken dat Willem II degradeert. Dat zou voor de club echt een grote klap zijn. Ik vind het wel vreemd, hoor, en er zullen best oorzaken zijn die ik niet ken, maar toen ik Willem II verliet maakte de club stappen. Ik was echt in de veronderstelling dat Willem II een vaste subtopper zoals Utrecht en Vitesse kon worden", sluit Sol af.