Kraay over grootverdiener Mühren: 'Pet rond, die doet 8000, die 10000, die 14000'

Kraay over grootverdiener Mühren: 'Pet rond, die doet 8000, die 10000, die 14000'

23 April - 13:24
17

FC Volendam wilde dit seizoen eindelijk weer de stap naar de Eredivisie wagen en haalde het 32-jarige doelpuntenkanon Robert Mühren terug. Daarvoor heeft Het Andere Oranje diep in de buidel moeten tasten, weet Hans Kraay junior.

De Keuken Kampioen Divisie-analist van ESPN kwam commercieel directeur Jan Smit eerder dit seizoen tegen tijdens een vakantie. "Ik vroeg: hoe is dat nou met Robert Mühren gegaan? Hij wond er geen doekjes om: die verdient megaveel geld", aldus Hans Kraay tijdens de schakelshow van vrijdagavond. "Hij zegt: wij zijn rondgegaan, door het hele dorp heen, bij zakenmensen. Die doet tienduizend, die doet achtduizend, die doet veertienduizend. Zo is dat gegaan. En al die mensen, Jan Smit, Wim Jonk, ze hebben groot gelijk gehad dat ze een maand lang met de pet rondgegaan zijn om Robert Mühren te halen."

Volendam bezegelde vrijdagavond namelijk de langverwachte promotie, met dank aan zijn spits: Mühren scoorde in de voorbije twee seizoenen liefst 64 keer namens SC Cambuur en heeft er na zijn rentree in Volendam 28 in gelegd. "Kan mij het verrotten, als ik medespeler ben, dat hij drie ton of drieënhalve ton verdient. Zonder hem was het kansloos geweest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s