Lang krijgt tegengas van Oranje-ploeggenoot: 'Hij mocht mij niet en ik hem niet'

Lang krijgt tegengas van Oranje-ploeggenoot: 'Hij mocht mij niet en ik hem niet'

23-04-2022 15:46 Laatste update: 15:57
53

Hoewel Tyrell Malacia pas 22 jaar oud is, merkt de Feyenoord-back dat hij zowel binnen als buiten het veld steeds volwassener wordt. Zo volwassen, dat hij af en toe als coach fungeert voor Orkun Kökcü en Noa Lang.

Met Kökcü speelt Malacia al jarenlang bij Feyenoord, Lang was in de jeugd zijn ploeggenoot. De linkspoot stelt dat hij de Club Brugge-aanvaller dagelijks spreekt, mede over diens temperament. "In het begin mocht hij me niet en ik hem niet", laat hij optekenen door De Volkskrant. "Noa was het mannetje, veel excentrieker, maar in de kern echt een lieve jongen. Door de jaren zijn we heel goed geworden met elkaar. Hij moet een balans vinden, want dat temperament is ook zijn kracht. Ik zeg: sommige dingen hoef je niet te zeggen, dat is niet nodig."

Malacia is zelf meer ingetogen, maar niet minder ambitieus. Dat hij door Feyenoord niet is uitgenodigd voor de fotoshoot om het tenue van volgend seizoen te promoten, begrijpt hij wel. "Nou dat is dan duidelijk, ze willen van me af. Serieus: ik snap het als een club geld aan je wil verdienen. Het is mooi als je ziet dat Kongolo, Vilhena en Karsdorp verkocht worden voor een aantal miljoenen. Dat is goed voor de club."

De Oranje-international heeft nog een contract tot medio 2024 in Rotterdam-Zuid. Onlangs werd hij gelinkt aan Olympique Lyon, maar hij wil in De Volkskrant niet ingaan op buitenlandse interesse.