Ten Hag licht wisselingen toe: 'Speler die kan doorgroeien naar de eerste elf'

Ten Hag licht wisselingen toe: 'Speler die kan doorgroeien naar de eerste elf'

23 april - 16:26
49

Erik ten Hag heeft zijn elftal op de schop gegooid ten opzichte van de verloren bekerfinale tegen PSV. Dat is deels uit nood geboren, maar ook deels afgedwongen door de spelers zelf, erkent de Ajax-trainer. 

Eerdere deze week zette Ten Hag zijn handtekening onder een contract bij Manchester United. "De spelers waren heel enthousiast, dat is natuurlijk prachtig", zegt de oefenmeester tegen ESPN. Maar: "Ik heb hier heel lang gewerkt en goede relaties opgebouwd. Dan komt zo'n mededeling wel even aan."

Tegen NEC geeft Ten Hag de voorkeur aan Sébastien Haller boven Brian Brobbey, die tegen PSV nog wel aan de aftrap stond. "Ik verwachtte tegen PSV de snelheid van Brobbey te kunnen gebruiken, maar dat pakte niet goed uit door de hoge druk van PSV." Behalve Haller is Kenneth Taylor ook een verrassende naam in de opstelling van Ajax. "Taylor dient zich aan. Tegen Sparta Rotterdam heeft hij het bijzonder goed gedaan. We kijken ook naar volgend seizoen. Hij is een speler die kan doorgroeien naar de eerste elf."

Dat het de voorbije weken moeizamer gaat bij Ajax, verrast Ten Hag niet. "Dat is logisch. We hebben keeperswisselingen gehad en bijna geen wedstrijd in dezelfde samenstelling gespeeld. Dan is het niet gek dat automatismen ontbreken en dat de tegenstander meer kansen krijgt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s