Tadic legt vinger op zere Ajax-plek: 'Spelen niet goed, weinig vertrouwen'

Tadic legt vinger op zere Ajax-plek: 'Spelen niet goed, weinig vertrouwen'

23 april - 19:43
117

Dusan Tadic geeft toe dat Ajax momenteel met weinig zelfvertrouwen speelt. De Servische aanvoerder is opgelucht na de late zege op NEC van zaterdag (0-1).

Tadic kreeg na 34 minuten een uitgelezen mogelijkheid om Ajax op het goede spoor te zetten, maar de aanvaller miste vanaf elf meter. "Die penalty moet ik maken, dan wordt het makkelijker voor ons om te voetballen, maar hij was niet goed ingeschoten", zegt hij tegen ESPN. Van zijn laatste zes strafschoppen liet hij er nu drie onbenut. Bovendien heeft Ajax met Sébastien Haller nog een specialist in huis. "Ik wil altijd verantwoordelijk zijn. Of ik de penalty moet afstaan? Dat is geen probleem. We moeten een doelpunt maken en Ajax moet winnen."

Ondanks zijn misser kwam Ajax goed weg, zag Tadic tot zijn opluchting. Hij bestrijdt dat de Amsterdammers 'niet fris ogen'. "Fris is niet het juiste woord. Het is iets mentaals. We spelen niet goed en hebben weinig zelfvertrouwen. Het belangrijkste is dat we winnen, maar we moeten beter spelen. Het is mentaal lastig als je wordt uitgeschakeld in de Champions League en de bekerfinale verliest. De Champions League is altijd heel speciaal voor ons. We moeten gewoon kampioen worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s