Joaquín krijgt gedroomde afscheid: Betis verslaat Valencia en wint Copa del Rey

Joaquín krijgt gedroomde afscheid: Betis verslaat Valencia en wint Copa del Rey

24 April - 07:08
14

Real Betis heeft voor de derde keer in zijn historie de Copa del Rey veroverd. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini was na strafschoppen te sterk voor Valencia. De veertigjarige aanvoerder Joaquín neemt daardoor afscheid met een prijs.

In het Estadio de La Cartuja in Sevilla stond niet Jasper Cillessen, maar Giorgi Mamardashvili onder de lat bij Valencia. De Georgiër kreeg echter al binnen tien minuten de openingstreffer om de oren. Borja Iglesias kopte een voorzet van Héctor Bellerín ferm binnen. Betis leek door te drukken, maar na een halfuur stond het weer 1-1. Hugo Duro scoorde met een stiftje, na een fraaie pass van Ilaix Moriba.

Real Betis bleef in het vervolg de bovenliggende partij. Sergio Canales schoot net naast, terwijl Juanmi de paal raakte. De formatie uit Sevilla liet daarmee na om het verschil te maken. Dat lukte ook niet in de verlenging, na het inbrengen van Joaquín. Strafschoppen moesten uitkomst bieden en die gingen aanvankelijk gelijk op. Onder meer Joaquín en Andrés Guardado schoten raak vanaf elf meter. Namens Valencia lukte dat de negentienjarige Yunus Musah echter niet, waarna Juan Miranda de beslissende penalty verzilverde.

Joaquín neemt daarmee op passende wijze afscheid van de club die hij het grootste gedeelte van zijn loopbaan diende. De 52-voudig Spaans international, die na dit seizoen stopt, won de Spaanse beker ook in 2005 al met de Verdiblancos.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s