Van Polen is clubtopscorer van PEC: 'Als ik eerlijk ben, is het niet goed'

Van Polen is clubtopscorer van PEC: 'Als ik eerlijk ben, is het niet goed'

24-04-2022 09:14
12

Bram van Polen stelde zaterdag de zege van PEC Zwolle op RKC Waalwijk veilig met een overtuigende strafschop. De 36-jarige aanvoerder is met vijf treffers nu zelfs gedeeld topscorer van de ploeg van coach Dick Schreuder.

"Kijk, als we met 3-0 voorstaan, zou ik hem aan iemand anders geven", reageert Van Polen op dat feit in gesprek met Voetbal International. "Ik hoef die doelpunten echt niet per se te maken, maar op zo'n belangrijk moment wil ik hem gewoon niet afgeven. Dan vind ik het belangrijk om mijn verantwoordelijkheid te nemen. Ik train best vaak op mijn penalty's. Ik geloof daar wel in, want een penalty is vooral mentaal. Als je een vaste trap in beide hoeken of door het midden hebt, met een langzame aanloop, denk ik dat je een heel eind kunt komen."

De titel van clubtopscorer maakt de ervaren verdediger overigens niet heel trots. "'Als ik heel eerlijk ben, vind ik het wel triest. Of tenminste, het is niet goed. Ik wil dat onze spits topscorer wordt. Mij interesseert het niet, ik wil gewoon in de Eredivisie blijven", aldus Van Polen, die weer volop in de race is voor lijfsbehoud met PEC. "De druk ligt nu bij Fortuna en Willem II."