Ik wil ooit best een stap maken, maar zit uitstekend bij FC Emmen

"Ik wil ooit best een stap maken, maar zit uitstekend bij FC Emmen"

24-04-2022 10:20
56

Dick Lukkien is gelukkig bij FC Emmen, maar zou ooit een stap willen maken. Of anders gezegd: Lukkien zou ooit een stap willen maken, maar is nu gelukkig bij FC Emmen.

Door de promotie van Emmen wordt er ook gespeculeerd over de toekomst van Lukkien. Hij wordt genoemd bij onder meer Heracles Almelo. "Mensen denken dat als je lang ergens zit, je vastgeroest zit. Maar dat is voor mij niet aan de orde", zegt Lukkien bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

"Ik wil ooit best een stap maken, maar zit uitstekend bij Emmen. Je bent ook afhankelijk van de situatie. Ik heb een eenjarig contract dat ik met alle liefde uitdien. Het is geweldig om bij Emmen te werken", zegt Lukkien. Hij maakte met Emmen een promotie, een degradatie en weer een promotie mee. Wat valt er dan nog te winnen? "Ik wil het maximale uit een club halen. Emmen heeft groeipotentie. Als je een stabiele Eredivisie-club kunt worden en daar onderdeel van mag zijn, kan dat ook veel voldoening geven."

Emmen-supporters riepen nooit massaal om het vertrek van Lukkien, ook niet toen er 22 wedstrijden op rij niet gewonnen werd. "Toen ik in 2016 begon zat er 1500 man op de tribune die weinig vertrouwen had. Nu we gepromoveerd zijn komt er veel trots naar boven. We hebben de club samen opgebouwd. Ze zijn hier trouw en schieten je niet af als je een keer 22 wedstrijden niet wint."