Bony heeft geen boodschap aan kritiek: 'Wie betaalt mijn rekeningen?'

Bony heeft geen boodschap aan kritiek: 'Wie betaalt mijn rekeningen?'

24-04-2022 12:10
33

Het huwelijk tussen NEC en Wilfried Bony verloopt tot dusver weinig gelukkig, maar de Ivoriaan wil ook volgend seizoen in Nijmegen blijven. Dat laat hij weten in gesprek met Omroep Gelderland.

Bony deed als invaller alleen twee keer mee tegen Go Ahead Eagles en Sparta, waardoor hij NEC ruim een ton per wedstrijd heeft gekost. De 33-jarige spits zou zaterdag in de basis beginnen tegen Ajax, maar opnieuw gooide een blessure roet in het eten. Toch laat hij de moed niet zakken.

"Ik heb hier voor zes maanden getekend. Dan kijken we verder, aan het einde van dit seizoen. Ik wil graag blijven. Dat beslis ik alleen niet, dat doet de clubleiding. En het ligt ook aan mijn prestaties op het veld natuurlijk. Op basis daarvan nemen ze een beslissing", laat Bony weten aan Omroep Gelderland.

De sterke aanvaller hoopt dat hij mag blijven, mede met het oog op de Afrika Cup van 2023 in Ivoorkust. "Ik heb al vijf keer meegedaan en in 2015 wonnen we de Afrika Cup. Dat was een topjaar, want het ging ook heel goed bij Swansea en ik maakte de overstap naar Manchester City, waarmee we de FA Cup wonnen. Dat waren mijn hoogtepunten, samen met mijn WK-deelname in 2014. Ik ben God dankbaar dat ik dit allemaal mee heb mogen maken."

Ook bij Vitesse maakte Bony een sterke periode door, waardoor zijn overstap naar NEC gevoelig lag. "Als Vitesse positief had gereageerd, was het misschien anders gelopen. Maar ik wil gewoon voetballen. En wie betaalt mijn rekeningen, wie zorgt voor mijn gezin?"