Streep door basisplaats tegen Ajax voor Bony: 'Dit is een enorme teleurstelling'

Streep door basisplaats tegen Ajax voor Bony: 'Dit is een enorme teleurstelling'

22-04-2022 18:12
65

Wilfried Bony heeft opnieuw een blessure opgelopen bij NEC. De Ivoriaan zal er tegen Ajax in ieder geval niet bij zijn, terwijl hij eigenlijk in de basis zou beginnen tegen de landskampioen.

Halverwege de vrijdagtraining sloeg het noodlot toe voor Bony: de spits kreeg last van zijn been en nam aangeslagen plaats in de dug-out. Het moet nog blijken waar Bony precies last van heeft, maar tegen Ajax kan hij sowieso niet spelen. "Dit is een enorme teleurstelling, omdat hij de laatste weken alles heeft meegedaan op de training", vertelt trainer Rogier Meijer tegenover de Gelderlander. "Op geen enkele wijze leek het erop dat deze blessure stond te gebeuren."

"Bony zou starten tegen Ajax, dus deze blessure is extra vervelend voor hem", vervolgt de NEC-coach. "Het is speculeren of het einde seizoen is voor Bony, maar spierblessures duren meestal niet één of twee weken. Hij liep niet soepel van het veld af."

De terugkeer van Bony in de Eredivisie is tot nu toe niet succesvol. In januari liep de aanvalsleider al een blessure op, waardoor hij weken uit de roulatie was. Mede daardoor kwam Bony tot dusver slechts tot twee duels namens NEC.