Ultee: 'Hij speelde tegen Messi en Suárez, geen probleem dat hij amper traint'

Ultee: 'Hij speelde tegen Messi en Suárez, geen probleem dat hij amper traint'

24-04-2022 20:30
8

Dimitrios Siovas traint amper bij Fortuna Sittard, maar is wel een vaste waarde in het elftal van Sjors Ultee. De trainer van de Limburgers verzekert dat de spelersgroep geen problemen heeft met de opmerkelijke verdeling tussen trainingen en wedstrijden bij de Griek.

De 33-jarige Siovas kwam in januari binnen bij Fortuna, maar het lichaam van de stopper is al aardig versleten. Daardoor traint Siovas een stuk minder dan de andere spelers van Fortuna, terwijl hij wel een vaste basisklant is. "Voor ons telt maar één ding: punten pakken", vertelt Ultee bij ESPN. "We doen dus in een week alles met de medische staf om hem voor te bereiden op wedstrijden. Het waren alleen niet de meest makkelijke voorbereidingsweken voor hem om er te staan. Maar ook nu (tegen Go Ahead Eagles, red.) speelde hij een heel goed eerste uur."

Dat Siovas amper traint, is geen probleem volgens Ultee. "Met zo'n ervaren speler kan dat wel. Hij heeft tweehonderd wedstrijden in La Liga gespeeld, hij heeft tegen Messi en Suárez gestaan. Dan kun je ook wat meer op ervaring doen. De groep accepteert het daardoor ook, want hij is zó goed. Maar we moeten wel maatwerk leveren."

Fortuna won zondag met Siovas van Go Ahead Eagles. Daardoor stijgt de club naar de veertiende plek in de Eredivisie.