Ajax zoekt naar versterkingen: Bergwijn en Wijndal 'heel belangrijke opties'

Ajax zoekt naar versterkingen: Bergwijn en Wijndal 'heel belangrijke opties'

25 April - 08:35
93

Steven Bergwijn en Owen Wijndal staan hoog op de lijst bij Ajax. De Amsterdamse club heeft na dit seizoen versterkingen nodig en de aanvaller van Tottenham Hotspur en linksback van AZ komen nog steeds in aanmerking, weet Freek Jansen van Voetbal International.

Ajax wil volgens de hoofdredacteur en Ajax-watcher van VI versterkingen halen voor elke linie. Door het vertrek van Danilo Pereira (transfervrij) en Brian Brobbey (terug naar RB Leipzig) ontstaan er bijvoorbeeld vacatures in de aanval. "Bergwijn is nog steeds een heel belangrijke optie", aldus Jansen bij Studio Voetbal.

Bergwijn stond al twee keer eerder op het punt om naar Amsterdam te komen, maar steeds ketste de deal af. Jansen: "Ajax wil per se een nieuwe rechtsbuiten hebben. Erik ten Hag wilde dat al. Hij baalde echt dat ze David Neres lieten gaan in de veronderstelling dat Bergwijn zou komen, maar die kon toen niet meer weg bij Tottenham."

Wijndal geldt nog steeds als een 'heel belangrijke optie' voor de linksbackpositie. Jansen denkt er vijf basisspelers zullen vertrekken deze zomer, waaronder Andre Onana, Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch en Nicolás Tagliafico. "Ajax heeft elk jaar 40 tot 50 miljoen euro aan transferinkomsten nodig. Tot dusver krijgen ze alleen voor Gravenberch wat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s