Van Hooijdonk overtuigd: 'Hij kan er volgend seizoen wel staan bij Ajax'

Van Hooijdonk overtuigd: 'Hij kan er volgend seizoen wel staan bij Ajax'

25 April - 10:00
45

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn onder de indruk van Kenneth Taylor. De Ajax-middenvelder kreeg de kans in de basis op bezoek bij NEC (0-1) en speelde een sterke partij.

Van Hooijdonk deelt bij Studio Voetbal als eerst zijn mening over Taylor. "Ik denk wel dat hij er volgend seizoen kan staan. Als Gravenberch gaat vertrekken, dan sta je niet voor schut met hem. Ik vond dat hij goed speelde. Hij heeft gewoon een héle goede basistechniek, zonder rare fratsen. Hij is ook tweebenig en box-to-box. Je kan hem op meerdere posities kwijt op het middenveld. Hij beschikt eigenlijk over alles."

Van der Vaart kan zich wel vinden in de woorden van zijn collega. "Je hoort bij de Ajax-jeugd altijd: op deze spelers moet je letten. In Taylor was ik gewoon teleurgesteld, ik had meer van hem verwacht. Hij verbaast me nu: Taylor speelt met veel meer vrijheid en vertrouwen. Ik denk dat Ten Hag in het begin misschien tegen hem zei: je moet een beetje verdedigend spelen. Maar de kwaliteit van Taylor is volgens mij om onderweg te zijn. Hij weet me nu steeds meer te overtuigen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s