Van der Vaart ziet shirt met eigen naam tijdens Copa-huldiging: 'Vast weggegooid'

Van der Vaart ziet shirt met eigen naam tijdens Copa-huldiging: 'Vast weggegooid'

26 april - 09:32
46

Tijdens de huldiging van kersvers Copa del Rey-winnaar Real Betis was opeens een shirt met rugnummer 23 en de naam 'Van der Vaart' te zien. Het doet Rafael van der Vaart denken aan een weinig succesvolle periode in zijn carrière.

De 109-voudig Oranje-international speelde tijdens het seizoen 2015/2016 in het groen-wit, maar kwam nauwelijks aan spelen toe. "Dat ze hem niet aangevallen hebben…", lacht hij bij Rondo op Ziggo Sport, als hij zijn eigen naam voorbij ziet komen. "Dat moet een shirt zijn geweest dat ik een keer weg heb gegooid. Ik kan me niet voorstellen dat hij er één gekocht heeft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Van der Vaart was nochtans met hoge verwachtingen binnengehaald. "Ik ben natuurlijk half Spaans en mijn familie komt uit de buurt van Cádiz, dus ze verwachtten daar heel veel van me. En ik speelde gewoon slecht, ik was niet fit. Fantastische stad, maar dat was net het probleem…"

Betis kroonde zich zaterdag tot bekerwinnaar, met een illustere oud-ploeggenoot van Van der Vaart in de gelederen. De inmiddels veertigjarige Joaquín Sánchez – die na afloop bekendmaakte dat hij nog een jaar doorgaat – begon tegelijk met Van der Vaart aan zijn tweede periode bij Betis. "Bij mij zaten er vijfduizend mensen tijdens de prestentatie, bij hem zestigduizend."

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie