'Wöber ontwikkelt zich stormachtig na Ajax-tijd en kan fraaie transfer maken'

'Wöber ontwikkelt zich stormachtig na Ajax-tijd en kan fraaie transfer maken'

26 april - 11:30
33

Maximilian Wöber kan een transfer naar de Bundesliga gaan maken. De Oostenrijkse verdediger van RB Salzburg, die tussen 2017 en 2019 voor Ajax uitkwam, staat hoog op het wensenlijstje van VfL Wolfsburg.

Dat melden BILD en de Wolfsburger Allgemeine Zeitung. Marcel Schäfer, de technisch directeur van Die Wölfe, zou afgelopen weekend nog naar Salzburg zijn afgereisd om Wöber in actie te zien tegen Austria Wien. Het contract van de linksbenige verdediger loopt nog door tot medio 2024 en dus moet er een substantiële transfersom op tafel worden gelegd.

Hoe hoog die transfersom zou moeten zijn, is niet duidelijk. Wel is zeker dat Wöber stappen heeft gezet sinds hij in januari 2019 door Ajax aan Sevilla werd verhuurd en een half jaar later de definitieve overstap naar Salzburg maakte. Hij is niet meer weg te denken uit de basis van de kampioen van Oostenrijk en staat nu dus voor een transfer naar de Bundesliga.

Bij Wolfsburg zal Wöber de concurrentiestrijd moeten aangaan met Micky van de Ven. De Nederlander speelt ook links centraal achterin. Van John Brooks, die daar nu speelt, heeft het tweetal volgend seizoen waarschijnlijk geen last meer. Hij wordt begeerd door grote clubs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s