Vriends ziet 'uitslovers' op eerste training Steijn: 'Beetje extra gas geven'

Vriends ziet 'uitslovers' op eerste training Steijn: 'Beetje extra gas geven'

26-04-2022 14:23
19

Bart Vriends hoopt dat de trainerswissel bij Sparta Rotterdam resulteert in het gewenste effect. De verdediger snapt dat de directie van de Kasteelclub iets moest forceren om de boel op scherp te zetten. 

Het verhaal is bekend: Aleksandar Rankovic moest het veld ruimen, waarop Henk Fraser besloot solidair te zijn door op te stappen. Intussen is Maurice Steijn eerder dan gepland ingestapt en maakt hij het seizoen af bij Sparta. "Vandaag (dinsdag, red.) is een opstartdag. Iedereen kan zich een beetje uitsloven voor de nieuwe trainer", knipoogt Vriends bij ESPN. "Het is twee dagen een theater: heel de pers is uitgerukt, maar vanaf morgen (woensdag, red.) gaat de focus op AZ."

De dertigjarige verdediger ziet dat het schokeffect op de eerste dag van Steijn zijn vruchten afwerpt. "Het is net als de eerste training van het nieuwe seizoen: toch een beetje extra gas geven en uitsloven. Misschien ruiken jongens dat ze weer in de picture kunnen komen."

Het besluit van algemeen directeur Manfred Laros en technisch directeur Gerard Nijkamp kwam voor Vriends als een verrassing, al vindt hij het niet onlogisch. "Het verbaasde me een beetje, maar ik kan beide kanten begrijpen. Sparta stevent af op een plaats die lijkt op degradatie. Laros en Nijkamp proberen iets te doorbreken", aldus de stopper. "Ik vind het een creatieve oplossing om het zo te doen. Er moest iets gebeuren om de negatieve spiraal te doorbreken."