'Bizar eisenpakket Conte bij PSG: dertig miljoen, stop op 'Instagram-spelers''

'Bizar eisenpakket Conte bij PSG: dertig miljoen, stop op 'Instagram-spelers''

26 April - 15:07
70

Een eventuele overstap van Antonio Conte naar Paris Saint-Germain heeft heel wat voeten in aarde. De huidige Tottenham Hotspur-manager vetrekt niet voor een appel en een ei naar de Franse landskampioen. 

Conte staat hoog op het lijstje van PSG om Mauricio Pochettino na dit seizoen op te volgen, weet RMC Sport. De Italiaan is naar verluidt geïnteresseerd in de job, al moeten de Fransen wel aan zijn eisen voldoen. Zo verlangt hij het dubbele jaarsalaris van wat hij nu krijgt. Bij Spurs strijkt Conte per jaar zeventien miljoen euro op, bij PSG moet dit dertig miljoen euro worden.

Volgens het Franse medium wil Conte zijn eigen sportief directeur meenemen, mocht hij Pochettino daadwerkelijk opvolgen. Gianluca Petrachi, voormalig sportief directeur bij AS Roma, moet de Italiaanse coach volgen naar Parijs. Dat is nog niet alles, aangezien Conte zijn gehele staf zelf wil samenstellen. Er moet een zogeheten 'social media-directeur' komen, meldt RMC Sport.

Volgens Conte is er bij de huidige generatie voetballers een gebrek aan discipline. De Italiaan wil dat de 'Instagram-spelers', die volgens hem te talrijk zijn in het hedendaagse voetbal, meer discipline wordt bijgebracht door het nader aan te stellen bestuurslid. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s