Nuytinck wil het nog in Nederland laten zien: 'Iedereen weet dat NEC mijn club is'

Nuytinck wil het nog in Nederland laten zien: 'Iedereen weet dat NEC mijn club is'

22-05-2022 12:00

Bram Nuytinck zit op zijn plek in de Italiaanse Serie A. De centrale verdediger is niet meer weg te denken uit de basis van Udinese en zegt in een groot interview met VoetbalPrimeur dat hij nog wel een paar jaartjes in het buitenland in de tank heeft zitten.

Al vijf jaar lang speelt Nuytinck, de linksbenige stopper uit Malden die bij NEC doorbrak en ook voor Anderlecht uitkwam, in de Serie A. Dit seizoen stond hij door blessureleed wat minder vaak op het veld dan hem lief was. "Vier maanden geleden kreeg ik wat last van de knie", zegt Nuytinck tegen deze website. "Het werd erger en ik ging maar door met die pijn, maar uiteindelijk ging dat niet meer. Toen heb ik met de club afgesproken dat we moesten rusten en actie ondernemen. Daardoor ben ik er twee maanden uit geweest en dat was wel even lastig, maar nu ben ik fit."

Dat de centrale verdediger terug zal komen in de basis bij Udinese, lijdt geen twijfel. De afgelopen jaren was hij vaste waarde. "Ik zeg vaak tegen mezelf dat ik alles wat ik bereikt heb, te danken heb aan hoe hard ik gewerkt heb. Dit is het resultaat van altijd alles opzij zetten en het is mooi dat dat geloond heeft. De Italiaanse competitie is dan wel het summum: ik heb altijd gezegd dat het mijn droom was om hier te spelen. Nu ben ik hier vijf jaar en ben ik door de supporters al eens verkozen tot speler van het jaar. Daar ben ik ontzettend trots op."

In de Serie A spelen betekent jaarlijks twee wedstrijden tegen clubs als Juventus, Internazionale, AC Milan, Napoli, AS Roma en Lazio. De duels waarin topclubs tot het uiterste werden gedreven door Udinese staan Nuytinck nog goed bij. "Ik kan me een wedstrijd thuis tegen Juventus herinneren waarin zij kampioen konden worden en wij nog wat punten nodig hadden. We stonden achterin met Hidde ter Avest, Marvin Zeegelaar, William Troost-Ekong en ikzelf. Vier Nederlanders in de verdediging tegen Juve en we wonnen met 2-1 in de laatste minuut. Gigantisch."

Hoewel Nuytinck al lang meedraait in de Serie A en ook bij Anderlecht indruk maakte, kwam Oranje nooit serieus in beeld voor de Maldenaar. Dat steekt hem niet. "Ik snap het wel. Je hebt veel meer goede Nederlandse spelers die in het buitenland spelen en waar je weinig over hoort. Het is niet dat ik voor een topclub in Italië speel en dan is de situatie gewoon heel anders. Ik ben er ook niet heel erg mee bezig geweest. Toen ik jonger was wel, maar nu kan ik nuchter op mijn voetbaljaren terugkijken. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en mis niks."

Hoog van de toren blazen is niets voor de Udinese-verdediger. Hij predikt realisme in het voetbal en vindt dat dat er zo nu en dan nog wel eens aan ontbreekt. "Mensen moeten niet te veel roepen over het Nederlands elftal, want je moet eerst zorgen dat je bij een topclub zit en presteert. Als je dat doet en je wordt niet opgeroepen, dán kan ik begrijpen dat je het misschien raar vindt. Anders moet je gewoon lekker met jezelf bezig zijn. Het komt als het komt en je moet er gewoon op het juiste moment staan."

Waar Oranje geen issue meer is voor Nuytinck, is een terugkeer naar Nederland dat zeker nog wel. Voorlopig willen de stopper en zijn vriendin echter nog genieten van het buitenland. "We willen nog zeker twee jaar in het buitenland blijven, maar daarna ga ik wel voor een terugkeer naar Nederland. Ik word binnenkort 32, dus dan denk je wel eens na over hoe het eruit gaat zien en dan realiseer ik me dat ik de mensen in Nederland graag nog een keer wil laten zien wat Bram Nuytinck kan. Of dat bij NEC zal zijn? Iedereen weet dat dat mijn club is, maar in het voetbal weet je nooit wat er gaat gebeuren. We zien wel hoe het gaat lopen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie