Courtois ziet tegendoelpunt terug: 'Ik had hem eigenlijk moeten stoppen'

Courtois ziet tegendoelpunt terug: 'Ik had hem eigenlijk moeten stoppen'

26-04-2022 23:31
16

Thibaut Courtois moest vier keer vissen in de wedstrijd tegen Manchester City, maar heeft er nog alle vertrouwen in dat Real Madrid zich volgende week weet te plaatsen voor de finale van de Champions League. De doelman was getuige van een geweldige wedstrijd in de halve finale van het miljardenbal. 

Vooraf hing een spectaculaire 4-3 niet bepaald in de lucht, maar volgens Courtois is de uitslag nu ook weer geen wereldwonder. "Je weet dat City offensief is, maar ook veel ruimte laat. En als wij dan niet terugkruipen, kan dat zo'n resultaat geven", legt de Real-sluitpost uit bij VTM. Vooral in de openingsfase hing er echter nog veel zwaarder onweer in de lucht. "We beginnen niet goed aan de wedstrijd. Bij de rust hebben we wat bijgestuurd, maar meteen krijgen zij een kans op de paal en scoren zij de derde."

Uiteindelijk wist Real, voornamelijk dankzij Karim Benzema, zich uit de modder te knokken. Over de vierde tegentreffer steekt Courtois de hand in eigen boezem. "Ik dacht dat de scheidsrechter ging fluiten, maar Bernardo had nog steeds de bal. Ik zag de bal niet aankomen en had hem eigenlijk moeten stoppen, maar ik had geen reactie in huis. Gelukkig maakten we alsnog de derde goal. Vandaag hebben we echter toch te veel vermijdbare doelpunten geïncasseerd, te beginnen met die vierde van mezelf."

Al bij al kan Real best leven met de uitslag in het Etihad Stadium. "Ik denk dat het voor de neutrale fan wel leuk was, maar als doelman minder", lacht Courtois. "Ik heb maar twee reddingen kunnen doen. We moeten gewoon durven, zoals in de tweede helft, maar ook beter verdedigen. Alles ligt nog open."